Saborski zastupnik HDZ-a Mario Kapulica najavio je u srijedu mogućnost suspenzije iz stranke vukovarsko-srijemskog župana Damira Dekanića nakon uhićenja zbog nezakonitosti povezanih s prošlogodišnjom prometnom nesrećom kod Cerne.

Uz Dekanića je uhićeno i troje policajaca i još dvije osumnjičene osobe, a akciju vodi policijski ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Uoči prošlog Uskrsa Dekanić je sudjelovao u prometnoj nesreći u Cerni, između Vinkovaca i Županje. Tvrdio je da je bio tek suvozač, kao što je zaključeno i u policijskom izvješću, a mediji su prenosili tvrdnje svjedoka da je Dekanić, u alkoholiziranom stanju, nesreću izazvao kao vozač u službenom automobilu.

Kapulica je u izjavi novinarima u Hrvatskome saboru rekao da se Dekanić u razgovoru sa svim dužnosnicima stranke “opetovano izjašnjavao da nije vozio to vozilo”.

Sada će se, istaknuo je Kapulica, izaći iz sfere medijskog nagađanja te će nadležna tijela utvrditi što je prava istina.

“A kako će se u toj situaciji očitovati župan to je na njemu. Pretpostavljam de će  njima reći ono što je nama govorio – da nije vozio”, dodao je.

Situacija nije ugodna za HDZ. “Vidjet ćemo što će biti nakon ispitivanja, hoće li biti pušten”, kaže Kapulica dodajući kako nema razloga ne vjerovati čovjeku koji tvrdi da nije vozio.

Na pitanje hoće li stranka sankcionirati Dekanića pokaže li se da je lagao, Kapulica je odgovorio kako pretpostavlja da će Predsjedništvo HDZ-a, kao i obično u takvim situacijama, “ići prema Sudu časti s prijedlogom u ovom trenutku za suspenzijom”, o čemu bi odlučivao stranački Sud časti.

“Mislim da je dobro da konačno nakon dosta dugo vremena javnost, mediji i mi u HDZ-u dobijemo potvrdu što se zapravo dogodilo. Ni od čega bježimo niti možemo pobjeći”, rekao je Kapulica.