Kalinovac: Posjetili stare i potrebite sumještane i uljepšali im Uskrs

25. travnja 2019. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Kalinovac: Posjetili stare i potrebite sumještane i uljepšali im Uskrs


Volonteri Caritasa župe Kalinovac i ove su godine posjetili svoje stare, bolesne i potrebite župljane. U vrijeme korizme sve do Cvjetnice u crkvi se sakupljala hrana i kućne potrepštine, a sve su to vrijedni volonteri namijenili potrebitim župljanima.

Ove su godine tako posjetili 6 obitelji kojima su nosili velike pakete s namirnicama i 11 obitelji kojima su nosili manje poklon pakete kao znak pažnje. U svaki od 17 paketa bila je i uskrsna čestitka, koje su izradila djeca Dječjeg vrtića „Bubamara“ Kalinovac sa svojim tetama, a koji su i dalje partneri volontera Caritasa u realizaciji ovakvih akcija.

– Ovom akcijom u blagdansko vrijeme želimo ukazati na svoju društveno-socijalnu ulogu, te je cilj potaknuti i ostale udruge i mještane župe Kalinovac, a i šire, na međugeneracijsku solidarnost i brigu prema drugima. Ovim putem zahvalila bih se Dječjem vrtiću „Bubamara“ na izradi uskrsnih čestitki te svim članovima Caritasa koji su svoje slobodno vrijeme odvojili i obišli naše potrebite župljane i bolesnike, te su svojim dolaskom u kuće tih ljudi unijeli jedan mali dio Uskrslog te radost, veselje i mir Božji koji bi svi mi u ove Uskrsne dane trebali imati – naglasila je Ljubica Račan predsjednica društva Sv. Luke.

prigorski.hr

Facebook Comments