Ne želimo kvariti naš ugled, cilj je izvući maksimum iz ovih utakmica i da igrači koji manje igraju dobiju šansu nametnuti se izborniku, rekao je hrvatski nogometni reprezentativac Joško Gvardiol u Zagrebu.

Uoči prvog treninga Vatrenih tijekom priprema za nastup na međunarodnom turniru u Kairu konferenciju za medije održali su Mario Pašalić i Joško Gvardiol.Pašalić i Gvardiol dali su do znanja da im puno znače prijateljski susreti u Egiptu.

Ne želimo kvariti naš ugled, cilj je izvući maksimum iz ovih utakmica i da igrači koji manje igraju dobiju šansu nametnuti se izborniku”, rekao je Gvardiol na web-siteu HNS-a.

“Ove nam utakmice sigurno puno znače. To jest malo opuštenija varijanta, ali kad nosiš dres Hrvatske, onda svi prate i gledaju. Pokušat ćemo doći do što boljeg rezultata i u što boljem ozračju dočekati Euro”, istaknuo je Pašalić, koji nije posve zadovoljan sezonom u Atalanti.

“Prvi dio sezone nije bio zadovoljavajući, ali poslije zadnjeg okupljanja dobio sam puno više prilika. Promijenio sam poziciju, igram zadnjeg veznog i ugodno se osjećam. Atalanta je u igri za Europsku ligu, talijanski Kup i borimo se za Ligu prvaka. Zadovoljan sam svojom situacijom”, istaknuo je Pašalić.

“Nije lagano prilagodit se Premier ligi. Ne igram poziciju koju bih želio igrati, ali zadovoljan sam u klubu. Trener Pep Guardiola nam govori da je svaka utakmica kao finale i želimo uzeti sve trofeje. Jednako tako, Guardiola voli izdvojiti vrijeme i posvetiti se igraču. Sličnu poziciju sam igrao u Dinamu i meni je najbitnije naučiti kako diše momčad”, poručio je Gvardiol.

Obojica vatrenih su komentirali trenutnu situaciju u HNL-u.

“Puno toga će odlučiti derbiji koji slijede poslije reprezentativne pauze. Kao “hajdukovac”, nadam se da će naslov doći u Split. Svi kiksaju, a Rijeka dobro gura i malo tko je očekivao da će biti u vrhu. Bit će borba, bit će napeto”, kaže Pašalić.

“Ja se, kao “dinamovac” nadam da će Dinamo pobijediti u derbiju i osvojiti titulu. Još ima vremena, dugačka je sezona. Idemo uživati u tome i radovati se nastavku sezone”, zaključio je Gvardiol.