Na aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća Grada Vrbovca, vijećnik Stjepan Fotović (Hrvatski Laburisti) postavio je pitanje gradonačelniku oko uvođenja jednosmjenske nastave u vrbovečkim osnovnim školama.

– Najavili ste proširenje centralnih objekata vrbovečkih osnovnih škola, kako bi svi učenici nastavu pohađali u jednoj smjeni. Kasnije je Ministarstvo obrazovanja raspisalo natječaj, pa me zanima je li Grad aplicirao na taj natječaj? – upitao je Fotović.

FOT_1087

Gradonačelnik Denis Kralj odgovorio je kako je nadogradnja dvije škole jedan od važnijih projekata.

– Nadogradnja će omogućiti nastavu u jednoj smjeni. Imamo dvije građevinske dozvole. Projekte smo poslali Ministarstvu i to se usklađuje s normama i njihovim propisima. Nisam baš zadovoljan s odgovorima iz Ministarstva. Što se tiče Osnovne škole Marije Jurić Zagorke, ako nadogradimo kat, ne priznaju nam novu fasadu u prizemlju za sufinanciranje. Puno su veći problemi s Osnovnom školom Krunoslava Kutena koja sportsku dvoranu dijeli sa Srednjom školom.

Ako se svi osnovnoškolci presele u jednu smjenu i ako to za par godina napravi i Srednja škola, u dvorani neće biti mjesta za sve učenike u isto vrijeme. Predlagali smo da se sruši jedno krilo Osnovne škole Krunoslava Kutena i napravi nova dvorana. Ministarstvo ne želi da to rušimo. Gradnja nove škole na alternativnoj lokaciji Ministarstvu također nije prihvatljivo rješenje. Na puno naših pitanja oni nemaju odgovor. Imamo sastanak početkom ožujka u Ministarstvu pa ćemo vidjeti što dalje – rekao je Kralj i dodao kako na tome puno rade i nada se da će nadogradnja škola uskoro krenuti.

FOT_1088