Bivši potpredsjednik Hrvatskih laburista (HL) i osječki gradski vijećnik Jaroslav Pecnik izvijestio je u srijedu kako su on i skoro svi aktivni članovi osječkog ogranka, koji je jedan od najjačih ogranaka te stranke u Hrvatskoj, odlučili napustiti stranku i na predstojećim lokalnim izborima djelovat će kao građanska politička udruga.

Na konferenciji za novinare Pecnik je kazao kako je, nakon katastrofalnih rezultata na posljednjim parlamentarnim izborima, kritički progovorio o neuspjesima vodstva stranke te ih pozvao da podnesu političko i financijsko izvješće i pripreme unutarstranačke izbore.

Ustvrdio je kako je vodstvo stranke saznalo da ga veliki broj članova HL-a, na predstojećem stranačkom izbornom saboru, namjerava kandidirati za predsjednika, iako to nije namjeravao prihvatiti te da ga je stranačko predsjedništvo, kako bi ga uklonilo iz izbornog procesa, suspendiralo, nakon čega je odlučio izaći iz stranke, ali ne i napustiti politiku.

Smatra kako nova udruga građana, koju namjerava osnovati, može ponoviti uspjeh HL-a s prethodnih lokalnih izbora, i ući u osječko Gradsko vijeće, te da su otvoreni za suradnju sa svim strankama, koje imaju sličan svjetonazor.

Kazao je kako nema namjeru kandidirati se za osječkog gradonačelnika, te kako vjeruje da će nekoga podržati, ali još će se vidjeti tko bi to mogao biti.

(Hina)

fah