HSS na čelu s Krešom Beljakom i dalje niže neuspjehe, a u Zagrebačkoj županiji je nakon drugog izbornog kruga izgubio i posljednje stranačke utvrde.

Naime, HSS je na ovogodišnjim lokalnim izborima izgubio Općinu Farkaševac. Matija Copak (HDZ), novi je općinski načelnik. Osvojio je 415 glasova, a HSS-ov Dražen Draganić 350.

copak

Matija Copak

HSS je u drugom krugu doživio poraz i u Općini Preseka. Naime, u prvom krugu lokalnih izbora HSS-ov načelnik Nikola Kožar osvojio je 244 glasa, dok je Martin Martić ispred Nezavisne liste aktualnog župana Stjepana Kožića osvojio 204 glasa.

U drugom krugu pobjedu je odnio Martin Martić s osvojena 302 glasa, a od načelništva se oprostio Nikola Kožar koji je osvojio 30 glasova manje.

martic2

Krešo Beljak odustao je od gradonačelničke kandidature u svom Samoboru, jedinom gradu u Zagrebačkoj županiji gdje je HSS pokušao doći do pobjede.

Naime, u prvom izbornom krugu kandidat HSS-a i SDP-a Željko Stanec osvojio je 6.839 glasova (43,32%). U drugi krug s njim je ušla Petra Škrobot (FOKUS) s osvojena 5.142 glasa (32,57%).

U drugom krugu preokret, Petra Škrobot osvojila je 8635 glasova, a Željko Stanec nedovoljnih 7079 glasova.

skrobot

foto: Facebook

“Hvala Vam! Apsolutno svakome tko je danas odlučio izaći i iskoristiti svoje pravo da kaže kako želi da Samobor izgleda “sutra”. Hvala Vam! Svakome od Vas koji je odlučio izaći i odlučiti da Samobor “sutra” može i mora bolje nego Samobor “jučer”. Svi Vi koji niste glasali za promjene, biti ćete mi motiv da greške smanjim na minimum i da Vas uvjerim da ste bili u krivu. Danas slavimo, a već sutra krećemo raditi”, objavila je na Facebooku gradonačelnica Samobora.

Spomenimo da Zagrebačka županija ima 25 općina i 9 gradova, a HSS je u nedjelju izgubio i posljednje utvrde u Zagrebačkoj županiji.