Iz osječke organizacije SDP-a priopćili su u subotu da manifestacija “Hod za život” širi opasan politički narativ i kako je cilj ukidanje prava žena, počevši s pravom na izbor, a onda širenjem i zadiranjem i u ostala teško izborena prava.

Reagirajući na subotnji “Hod za život”, održan u Osijeku, SDP je ustvrdio kako “hod za redukciju ljudskih prava ponovno započinje svoje putovanje pod krinkom pjesme, domoljublja i molitve”.

Kažu kako se nametanje teze da je normalno organizirati molitvene skupove na trgovima, kojima se nastoji svesti žene na pokorna bića, koja će razmišljati kada im se to dopusti i neće imati pravo na odlučivanje o sebi i svojem tijelu, “dio iste agende koja povezuje klečavce i hodače”.

Iz osječkog SDP-a pitaju zar ne bi bilo primjerenije kada bi ti isti ljudi ustali u obranu žena, kojih je u posljednjih 20 godina u Hrvatskoj ubijeno preko 400, a samo od početka ove godine njih četiri ili kada bi se pobunili protiv bolničkog sustava koji je devastiran do mjere da u nekim državnim bolnicama, zbog priziva savjesti svih liječnika, žena nema pravo na izbor.

Predsjednik osječkog SDP-a Vjeran Marijašević kazao je kako je stvarna zaštita žena u društvu preduvjet za zaštitu svakoga života.