Iz Hitne demantirali da zaraženog iz Vrbovca nisu htjeli odvesti u KB Dubrava

24. studenoga 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Iz Hitne demantirali da zaraženog iz Vrbovca nisu htjeli odvesti u KB Dubrava


U javnost je danas izašla priča o zaraženom pacijentu iz Vrbovca kojeg, kako se navodi, hitna jutros nije htjela voziti u KB Dubrava. No iz Hitne tvrde da to nije točno i da za to imaju dokaz, javljaju vijesti.hr. Riječ je o pacijentu kojeg navodno nije željela primiti obiteljska liječnica, a na red za PCR testiranje ne bi došao danima, pa se obratio Hitnoj u Vrbovcu. Oni su ga testirali i bio je pozitivan.

Jutros oko 4,30 čovjek se srušio u kupaonici i izgubio svijest, a njegova supruga pozvala je Hitnu u Vrbovcu. Članica njegove obitelji koja nije u istom kućanstvu kazala je za 24 sata da ga je hitna odbila prevesti u KB Dubrava.

>>Covid pozitivan muškarac iz Vrbovca se onesvijestio; djelatnici Hitne došli i poručili obitelji: ‘Sami ga vozite’

“Živim malo dalje od njih, kći je jedini vozač tamo i ona je u izolaciji. Ja koja sam jedina zdrava, sam morala sjesti u auto s njime i voziti ga u bolnicu. Jesam cijepljena, no riskirala sam da dobijem koronu – dodala je žena”, izjavila je.

Index se obratio Zavodu za hitnu medicinu Zagrebačke županije i zatražili potvrdu informacije.

Iz Hitne Zagrebačke županije su odgovorili da nije istina da je hitna odbila voziti pacijenta te da je on vlastoručnim potpisom potpisao izjavu da će ići u bolnicu vlastitim prijevozom.

Poslali su i presliku bolesničkog lista na kojem se vidi potpis, ispod kojeg se navodi da je pacijent izrazio želju da ide u bolnicu vlastitim prijevozom te da to potvrđuje svojim potpisom.