U nizu loših vijesti koje u posljednje vrijeme pogađaju hrvatsku reprezentaciju, povratak Luke Ivanušeca u redove “Vatrenih” nakon što se oporavio od ozljede gležnja, napokon je bila jedna dobra vijesti za izbornika Zlatka Dalića.

“Spreman sam i drago mi je da sam opet ovdje, posebno jer sam propustio zadnje okupljanje. Uvijek se lijepo vratiti u reprezentaciju, a sada je na nama da odadimo ove dvije utakmice,” kazao je krilni igrač reprezentacije i nizozemskog prvaka Feyenoorda.

“Znamo što moramo raditi, moramo dobiti obje utakmice, fokusirati se na nas. Mislim da smo spremni, radili smo analize i spremni smo za utakmicu,” dodao je.

Ivanušec se ozlijedio 19. rujna u samoj završnici utakmice Lige prvaka protiv Celtica, a na teren se vratio 25. listopada protiv Lazija, također u Ligi prvaka.

“Hvatam formu, polako sam dobivao minute u Feyenoordu, noga je svakim danom bolje, mislim da sam sada na sto posto i neće biti nikakvih problema. Normalno treniram,” kazao je.

Ivanušec je odlično krenuo u nizozemskom velikanu, no ozljeda ga je malo usporila.

“Krenuo sam jako dobro, onda se dogodila ozljeda, međutim to je nogomet. Na meni je da se što prije vratim u prvih jedanaest, da dobro treniram i radim. Što se tiče samog kluba, prezadovoljan sam. Klub je na visokom nivou i pazi se na svaku sitnicu. Mislim da sam napravio jako dobar izbor,” dodao je.

U posljednja dva kola “Vatrene” očekuje Latvija u subotu u Rigi, a tri dana kasnije zagrebački ogled protv Armenije. Hrvatska u te dvije utakmice mora osvojiti više bodova od Walesa ako želi direktno na EURO. Wales prvo gostuje u Armeniji, a potom će kod kuće ugostiti Tursku koja je siguran putnik u Njemačku.

“Moramo igrati brzo, lopta mora ići kako ne bi imali vremena postaviti se na vrijeme. Moramo ubrzati igru i sigurno ćemo doći situacije.”

Osvrnuo se i na svoju formu.

“Imam snage i svježine, u treningu sam dva, tri tjedna i neće biti nikakvih problema.”

Svjestan je pritiska koji je ispred “Vatrenih”.

“Moramo to odraditi i siguran sam kako nitko neće osjećati umor. Imamo pritisak, ali znamo se s tim nositi. Bez obzira što su dvije utakmice u kratkom roku svi će biti spremni, znamo da nam o ovome ovisi EURO.”

Uoči završnog raspleta, na vrhu skupine D sa 16 bodova je Turska koja je već osigurala plasman na EURO. Hrvatska i Wales imaju po 10 bodova, dok je Armenija treća sa sedam bodova. Na začelju je Latvija s tri boda.

Hrvatska u zadnja dva kola mora sakupiti više bodova od Walesa kako bi osvojila jedno od prva dva mjesta koja direktno vode na EP.

Svaki drugačiji rasplet vodi odabranike izbornika Zlatka Dalića u dodatne kvalifikacije u ožujku iduće godine. Podsjećamo, Wales je u međusobnom skoru bolji od Hrvatske nakon što je splitski ogled završio 1-1, a Wales je u Cardiffu pobijedio sa 2-1.