Na čelna mjesta pet policijskih uprava, na mandat od pet godina, imenovani su novi načelnici, sukladno provedenom internom oglasu za imenovanje rukovodećih policijskih službenika u MUP-u koji je objavljen sredinom veljače.

Imenovani su načelnici policijskih uprava vukovarsko-srijemske, primorsko-goranske, dubrovačko-neretvanske, virovitičko-podravske i krapinsko-zagorske.

Iz MUP-a su naveli kako je za načelnika vukovarsko-srijemske policije imenovan Ante Zovak, koji je prilikom imenovanja izrazio zadovoljstvo rezultatima Policijske uprave, zahvaljujući predanom radu policajaca, za što je potrebno puno energije i znanja.

U svom rukovođenju Zovak je naglasio kako će nastojati zajamčiti sigurnost i zadobiti povjerenje građana te je, kao važan korak ka tome, istaknuo važnost prevencije, dok će posebnu pozornost posvetiti brizi prema mladima.

Rođen je 1964. u Vrbanji, oženjen i otac troje djece. Inženjer je elektrotehnike i diplomirani kriminalist, a u policiji je od 1991. dok je od 2012. do 2017. rukovodio Policijskom upravom brodsko-posavskom.

Hari Bernard imenovan je načelnikom primorsko-goranske Policijske uprave, a dosadašnji je zamjenik načelnika. Pri uručenju rješenja o imenovanju ustvrdio je da njegova policijska uprava tradicionalno ima povoljno stanje sigurnosti, najavivši rad na unapređenju odnosa sa javnošću u cilju podizanja razine subjektivnog i objektivnog osjećaja sigurnosti.

Bernard je hrvatski branitelj i dragovoljac Domovinskog rata te nositelj nekoliko odličja. Tijekom dugogodišnje karijere obavljao je različite policijske poslove, među ostalim bio je i rukovoditelj u Specijalnoj jedinici policije Rijeka, a 2018. MUP ga je nagradio za profesionalno i odgovorno postupanje u službi.

Još jedan mandat na čelu PU dubrovačke neretvanske povjeren je Ivanu Pavličeviću, magistru kriminalistike koji je od 1991. u policiji u kojoj je prošao sve razine.

Odlikovan je Spomenicom za doprinos u Domovinskom ratu u kojem je sudjelovao od prvog dana, a zbog iskazane visoke profesionalnosti kojom se osobito pridonosi stanju RH 2006. dodijeljena mu je prigodna MUP-ova nagrada.

U govoru je posebno zahvalio svom timu s kojim je u prethodnom mandatu osigurao visokopozicioniranu razinu sigurnosti Dubrovačko-neretvanske županije, što je i osnovni zadatak načelnika policijske uprave.

PU virovitičko-podravsku kao novi načelnik vodit će Marcel Štrok, hrvatski branitelj tijekom Domovinskog rata u kojem je sudjelovao u operaciji Oluja za koju je odlikovan.

U dosadašnjoj policijskoj karijeri stekao je brojne pohvale za svoj dosadašnji rad, a među inima i odlikovanje za sudjelovanje u Međunarodnoj mirovnoj misiji EUPOL.

Zahvaljujući na ukazanom povjerenju, Šrok je istaknuo kako će se truditi da stečenim znanjem što bolje obavlja zadatke i izazove koji su pred njim, uz što bolju suradnju sa članovima tima policijske uprave kako bi se u budućem radu ostvarili svi zacrtani ciljevi.

Zvonimir Petrović imenovan je po provedenom internom oglasu za načelnika Policijske uprave krapinsko-zagorske.

Rođen je 1973. u Tomislavgradu (BiH), a tijekom policijske karijere obavljao je poslove od policijskog službenika do nekoliko rukovodećih funkcija, dok je većinu karijere proveo u Policijskoj upravi zagrebačkoj.

Zahvalio je na imenovanju te naglasio kako njegova PU ima kvalitetne temelje i dobre zaposlenike koji će i ubuduće svoje zadaće, kao i do sada, obavljati kvalitetno i profesionalno.