I ONDA JE SVIZAC ZAMOTAO ČOKOLADU Hrebak treći na listi HDZ-a, tvrdi kako mu je premijer obećao da će iskorijeniti korupciju

16. lipnja 2020. Autor: prigorski.hr Kolumne I ONDA JE SVIZAC ZAMOTAO ČOKOLADU Hrebak treći na listi HDZ-a, tvrdi kako mu je premijer obećao da će iskorijeniti korupciju


Prije samo dva dana službeno je potvrđeno kako će bjelovarski gradonačelnik i predsjednik HSLS-a Dario Hrebak biti na trećoj poziciji u drugoj izbornoj jedinici, odmah između jakih snaga HDZ-a Miroslava Tuđmana i bivšeg savjetnika za branitelje predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, Ante Deura.

Podsjetimo, kako je samo prije mjesec dana Hrebak tvrdio kako odlazak s HDZ-om nije sigurna stvar te kako je u pregovorima s predsjednikom jedne liberalne stranke. Naravno, kako smo i pisali, sve je to bila Hrebakova igra kako bi se sakrila prava namjera, a to je ulazak u Sabor.

S obzirom da je HSLS u ovom trenutku ispod 1 posto, odnosno ima smiješnih 0,4 posto podrške građana, možemo reći da je bjelovarskom gradonačelniku upala sjekira u med.

Biti treći na HDZ-ovoj listi u drugoj izbornoj jedinici znači zaista imati “debeli” obraz, posebice ako se prisjetimo svih onih kritika na račun Vlade i njihovog koalicijskog partnera Milana Bandića.

Najzanimljiviji dio je definitivno odgovor na pitanje novinara N1 televizije Hrvoja Krešića koji ga je upitao kako je pronašao zajednički jezik s HDZ-om, a zalaže se za transparentnost. Hrebak je Krešiću u maniri dobrih starih vicmahera kazao kako mu je to najveći izazov te kako ga je Plenković uvjerio kako će se obračunati s korupcijom.

Uistinu nevjerojatna izjava bjelovarskog gradonačelnika koji cijeli svoj PR i kampanju „redizajniranog“ HSLS-a temelji na borbi protiv korupcije i transparentnosti. Zapravo retorika Hrebaka je sve ono što HDZ nije, odnosno zbog čega je Plenković u zadnjih četiri godine izgubio čak 11 ministara.

No, kao što se i sada pokazalo, čelniku HSLS-a jedino je bitna saborska fotelja, a sve njegove izjave o transparentnosti puste su priče za narod ili u stilu Milkine duhovite reklamne kampanje gdje je svizac zamotao čokoladu, tako se i gradonačelnik Bjelovara pravio da neće ići s HDZ-om.

mm/prigorski.hr