Zajednica HVIDRA-e Istarske županije poručila je u subotu na obilježavanju Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje da se, dok postoje udruge proistekle iz Domovinskog rata, žrtva Vukovara sigurno neće zaboraviti.

U povodu Dana sjećanja zamjenici pulskog gradonačelnika Ivona Močenić i Bruno Cergnul, predstavnici Istarske županije zajedno s predstavnicima Udruge HVIDRA, braniteljskih udruga, policije i udruga antifašističkih boraca položili su vijence kod Centralnog križa na pulskom Gradskom groblju i na Spomenik poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu u Parku Franje Josipa, priopćeno je iz Grada Pule.

Zdenko Požgain, u ime Zajednice HVIDRA-e Istarske županije podsjetio je da se Vukovar branio punih 87 dana. “Dok postoje udruge proistekle iz Domovinskog rata žrtva Vukovara se sigurno neće zaboraviti”, poručio je.

Janko Žužić, u ime Udruge HVIDRA Pula i suorganizatora obilježavanja Dana sjećanja rekao je da je teško zamisliti bol koju osjećaju svi koji su u višemjesečnoj opsadi izgubili svoje najmilije, kao i tugu koja i dan danas, nakon 32 godine, obavija grad na Dunavu.

“Znamo da mnoge rane još nisu zacijelile. Povijest će pisati istinu, a mi nastavimo živjeti ne zaboravljajući da ratovi siju smrt, patnju, bol i tužna sjećanja”, poručio je.

U Vukovarskoj ulici u Puli večeras će se tradicionalnim mimohodom sjećanja u organizaciji HVIDRA-e Pula obilježiti Dan sjećanja na žrtve Grada heroja – Vukovara, a potom će se u Crkvi svetog Antuna slaviti Sveta misa za sve stradale, ubijene i poginule hrvatske branitelje i nevine žrtve Vukovara i Škabrnje.