Na internet stranici HSS-a objavljeno je kako je prošireno Predsjedništvo HSS-a u ponedjeljak utvrdilo kriterije za predkandidacijski postupak u kojemu će biti predloženi kandidati koji bi se mogli naći na listama na parlamentarnim izborima, na koje HSS izlazi zajedno s HDZ-om.

Kriteriji po kojima će stranačke organizacije predlagati potencijalne kandidate za buduću listu na parlamentarnim izborima su uzorno ponašanje u stranci, uspješnost u dosadašnjim izborima i stranačkim aktivnostima, uspješnost u poslu, redovno izvršavanje stranačkih odluka. Također, trebaju biti časni i pošteni ljudi i društveno priznati u svojim sredinama, te da nemaju dugovanja prema državi i prema radnicima, ako su vlasnici tvrtki.

Ukupno će biti predloženo šezdeset dvoje kandidata. Zagrebačka će moći predložiti osmero kandidata, Koprivničko-križevačka petero, te Sisačko-moslavačka, Bjelovarsko-bilogorska i Brodsko-posavska po četvero kandidata. Ostale županijske organizacije moći će predložiti do troje kandidata, ovisno o uspješnosti organizacije. HSS sa svojim strateškim partnerom HDZ-om nije razgovarao ni o kakvim izvršnim funkcijama, stranka računa na ljude koje predlaže ako s partnerima pobijedi na predstojećim parlamentarnim izborima.

prigorski.hr

profoto studio