Predsjednik i glavni tajnik Hrvatskoga olimpijskoga odbora (HOO) Zlatko Mateša i Siniša Krajač primili su u srijedu u zagrebačkome hotelu Sheraton predstavnike Hrvatskog skijaškog saveza.

Čelnici HOO-a čestitali su hrvatskim skijašima na izvanrednoj sezoni i sjajnim rezultatima po kojima je hrvatsko skijanje u TOP 10 zemalja svijeta.

“Mnogi su nam predviđali da će odlaskom Ivice i Janice Kostelić hrvatsko skijanje nazadovati, a mi danas imamo sjajnu generaciju i skijaša i skijašica koji su u samom svjetskom vrhu ovog iznimno skupog i teškog sporta. To je potvrda sjajnog rada Hrvatskog skijaškog saveza, a ja vam želim da vas zaobiđu ozljede, pa onda rezultati neće izostati. Jedva čekam Zimske olimpijske igre u Cortini”, kazao je Mateša.

“Imali smo odličnu sezonu, već 17 godina nismo skupili toliko bodova u Svjetskom kupu, a sve to sa samo pet skijaša i skijašica. Po bodovima smo ispred Slovenije i Švedske, svjetskih velesila s infrastrukturom koju Hrvatska može samo sanjati. Ovom prilikom upućujem apel odgovornima da omoguće da najbolji hrvatski skijaši mogu normalno trenirati na Sljemenu”, kazao je predsjednik HSS-a Miho Glavić.

Prijemu je nazočila i velika nada svjetskog skijanja Zrinka Ljutić, koja je u prošloj sezoni triput bila druga u utrkama Svjetskog kupa.

“Ovo je bila dobra sezone za mene u kojoj sam napravila dosta dobrih stvari, napredak je očit i isplatio se težak rad. Nadam se da ću biti bolja i u narednoj sezoni”,kazala je Ljutić.