Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija počela je pripreme u Zadru, a uoči tri domaća susreta koja slijede u Zlatnoj Europskoj ligi gdje će suparnici biti Ukrajina, Sjeverna Makedonija i Belgija.

Iako se Hrvatska kao domaćin izravno plasirala na Final Four ovog natjecanja, koji se igra 24. i 25. lipnja, domaće utakmice u dvorani Krešimira Ćosića bit će odlična  provjera pred veliko finale.

Nakon odigranih gostujućih susreta i tri poraza u skupini B, prvu uzvratnu utakmicu Zlatne Europske lige u Zadru hrvatski će odbojkaši igrati protiv Ukrajine, u nedjelju, 11. lipnja u 20 sati. Drugi susret ih očekuje sa Sjevernom Makedonijom u srijedu, 14. lipnja, a posljednji protiv Belgije, u nedjelju, 18. lipnja.

„Nakon kratkih priprema u Mariboru i tri gostujuće utakmice, napokon smo u Zadru. Jako smo se dobro osjećali prije dvije godine kad smo boravili ovdje, vjerujem da će tako biti i ovaj put. Imali smo malih problema s ozljedama. Sada smo se momčadi priključili Filip Šestan i ja. Ne bi nas trebala zabrinjavati trenutačna loša forma jer smo dosta kasnije počeli s pripremama za razliku od ostali suparnika“, rekao je kapetan Petar Đirlić.

„Direktno smo, kao domaćini, plasirani na Final Four, tako da za sada dobro tempiramo formu za taj najvažniji vikend. Ove nedjelje startamo s domaćim utakmicama protiv Ukrajine, vrlo kvalitetne momčadi. Igrali smo prošlo ljeto s njima tri puta, pobijedili smo ih za treće mjesto. Nadam se da nešto slično možemo ponoviti u Zadru“, dodao je Đirlić.

“Reprezentacija nije bila potpuna kada smo igrali prve, gostujuće utakmice. To je bila i vrlo dobra prilika mladim igračima da se pokažu. Nakon povratka u Zadar naš cilj je maksimalno se pripremiti za Final Four. Imamo još tri tjedna i tri utakmice na domaćem terenu. U tom periodu želimo napredovati“, istaknuo je izbornik reprezentacije Cedric Enard.

Za hrvatsku reprezentaciju će igrati Petar Višić, Ante Kulušić, Stipe Perić, Kruno Nikačević, Tino Busak-Vidaković, Bernard Bakonji, Sven Jakopec, Tino Hanžić, Petar Đirlić, Dominik Brčić, Hrvoje Pervan, Marino Marelić, Tomislav Mitrašinović, Ivan Mihalj, Ivan Zeljković i Gabrijel Cvanciger i Filip Šestan.