Pripadnici Hrvatske vojske u Rijeci također sudjeluju u akciji izmještanja i neutralizacije protubrodske mine iz Drugog svjetskog rata u području riječke putničke luke te sustavom bespilotnih letjelica nadziru cestovne i plovne puteve koje je prema sigurnosnim zonama odredio MUP.

Bespilotna letjelica angažirana je za potrebe snimanja izmještanja i neutralizacije protubrodske mine, a angažman vojske počeo je u jutarnjim satima i očekuje se, sukladno iskazanim potrebama, i dalje tijekom dana, stoji u priopćenju.

Akcija izmještanja i neutralizacije mine se za sada odvija prema planu, a u tijeku su pripreme za tegljenje na lokaciju na kojoj će biti neutralizirana, koju provode ronioci specijalne policije MUP-a. Po završetku ove faze, mina će biti otegljena na lokaciju neutralizacije u Riječkom zaljevu, priopćili su u nedjelju iz Stožera civilne zaštite Grada Rijeke.

Iz Stožera su zahvalili građanima što se pridržavaju uputa te su ih pozvali da se, zbog vlastite sigurnosti i provedbe akcije u najkraćem vremenu, preporuka i uputa pridržavaju i nadalje.