Nakon što su se društvenim mrežama proširile poruke o navodnom trovanju u riječkim kafićima, iz policije su u utorak izvijestili da je jednoj osobi pozlilo tijekom konzumacije bezalkoholnog pića, a u riječkoj bolnici je hospitalizirana osoba pod sumnjom na kemijsku ozljedu jednjaka.

Društvenim mrežama kolaju brojne poruke u kojima se upozorava građane da ne piju bezalkoholna i gazirana pića jednog proizvođača, jer se navodno nekoliko osoba teško otrovalo mineralnom vodom u riječkim ugostiteljskim objektima pa im je pružena liječnička pomoć.

Neslužbeno se doznaje da inspekcijska tijela provode uzorkovanje u nekim riječkim ugostiteljskim objektima.

Iz Policijske uprave primorsko-goranske priopćili su da je 4. studenoga zaprimljena dojava da je jednoj osobi pozlilo tijekom konzumacije bezalkoholnog pića u jednom od ugostiteljskih objekata u središtu Rijeke te je prevezena u riječku bolnicu radi pružanja odgovarajuće liječničke pomoći.

Tijekom dosadašnjeg postupanja policijski službenici obavili su očevid, izuzeli određene predmete te obavili razgovore s više osoba.

O svim dosadašnjim saznanjima policija je izvijestila nadležno državno odvjetništvo, kao i nadležni Državni inspektorat radi poduzimanja mjera iz njegove nadležnosti.

Na bolnički odjel primljena jedna osoba

Utvrđivanje relevantnih činjenica se nastavlja, a iz policije napominju da im osim tog te jednog događaja iz prethodnog razdoblja do sada nisu prijavljeni drugi slični događaji.

Iz riječke bolnice su na upit Hine odgovorili da je na bolnički odjel primljena jedna osoba pod sumnjom na kemijsku ozljedu jednjaka.

Njezino medicinsko stanje je trenutno stabilno te se nastavljaju indicirani dijagnostičko-terapijski postupci.

Odmah tijekom javljanja u ustanovu i obrade u Objedinjenom bolničkom hitnom prijemu, koja je prethodila hospitalizaciji, obavljena je prijava nadležnim istražnim organima Policijske uprave Primorsko – goranskoj, naveli su iz bolnice.

Iz riječkog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo doznaje se da za sada nisu zaprimili eventualne uzorke bezalkoholnih pića za analizu.