U prvoj utakmici 9. kola HNL-a Osijek i Varaždin su na Opus Areni odigrali 1-1 (0-1).

Goste je u vodstvo doveo Agon Elezi (14), a poravnao je Ramon Mierez (54).

Varaždin je mnogo bolje krenuo u susret te svoju bolju igru i negativnu atmosferu na stadionu znao iskoristiti pogotkom za vodstvo. Kapetan gostiju Postonjski je u 14. minuti odličnom loptom proigrao Vukčevića na desnom krilu, uslijedila je povratna lopta za natrčalog Elezija koji je preciznim udarcem sa šest metara matirao Malenicu.

Kako je Osijek izgubio prethodna dva dvoboja, a onda pao i u rezultatski zaostatak protiv Varaždina, navijačka skupina Kohorta je po primljenom golu započela sa skandiranjem kojim je tražila odlazak uprave kluba te je oko 30. minute i napustila stadion. Odlazak Kohorte kao da je oslobodio domaće igrače koji su potom zaigrali mnogo blje i do kraja prvog poluvremena nekoliko puta zaprijetili poravnanjem, ali ili su bili neprecizni ili ih je obranama zaustavljao Zelenika.

Pritisak Osijeka nastavio se i početkom nastavka te je to rezultiralo izjednačenjem u 54. minuti. Nakon jednog od brojnih ubačaja iz kuta lopta je pala pred noge najboljeg strijelca domaćih Miereza koji je snažnim udarcem s četiri metra zatresao mrežu.

Nakon poravnanja tempo utakmice drastično je pao te se rezultat više nije mijenjao.

Ovim rezultatom Osijek je stigao na četvrto mjesto sa 12 bodova, koliko ima i peta Gorica, dok je Varaždin šesti sa 11 bodova. Na vrhu je Hajduk sa 15 bodova, slijede Rijeka i Dinamo sa po 13. Na dnu je Rudeš s jednim bodom.