Iz HDZ-a su ocijenili neukusnim ispadom sisačke gradonačelnice Kristine Ikić Baniček (SDP) postavljanje desetak jumbo plakata u Sisku s njezinom fotografijom i porukama “Uspjeli smo! Siščani će imati pravo na 100 posto državne obnove” i “Sisak je 100 posto hrvatski”.

Plakate je financirao Grad Sisak, a iz HDZ-a su u objavi na stranačkom facebooku ustvrdili kako je “gradonačelnica važnija sama sebi od nastradalog Siska i unesrećenih građana”.

“Koliko moraš biti tašt i opterećen samim sobom, koliko moraš biti bezosjećajan da u ovoj tragediji za Sisak, Banovinu i cijelu Hrvatsku masno plaćaš oglasni prostor kako bi postao važniji od svoga teško nastradalog grada?”, upitali su se iz HDZ-a u objavi.

Istaknuli su i da je ono što napominju već tjednima, sada ‘crno na bijelo’ te ustvrdili: “Sve što je činila gospođa Ikić Baniček, sve uvrede, podmetanja i pokušaji da posvađa Sisak sa Zagrebom i Hrvatskom, sve je bilo samo u funkciji stjecanja jeftinih političkih poena uoči lokalnih izbora”. Jumbo plakati, dodali su, “kruna” su takvih nastojanja.

Osvrnuli su se i na izmjene Zakona o obnovi.

“Za razliku od SDP-ova prijedloga, našim amandmanom osigurat će se 100 posto obnova za unesrećene sugrađane na svim područjima za koje je proglašena katastrofa”, istaknuli su iz HDZ-a i podsjetili kako je time obuhvaćen i Sisak, ali i svi potresom pogođeni dijelovi Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Karlovačke županije.

(Hina)