HDZ je u petak ocijenio da predsjednik Republike Zoran Milanović minira svaki napor da međunarodna zajednica pomogne Hrvatima u BiH kao i da se postigne dogovor o izmjenama Izbornog zakona, i to nakon što je izražena spremnost da se BiH dodijeli status kandidata za članstvo u EU.

Europsko vijeće je jučer, na inicijativu hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, prvi put jasno izrazilo spremnost da dodijeli BiH status kandidata za članstvo u EU, objavio je HDZ na facebook stranicama reagirajući na današnje izjave predsjednika Milanovića koji je premijera Plenkovića ponovno nazvao izdajnikom.

Odluka Europskog vijeća da se Ukrajini dodijeli status kandidata za članstvo u Europskoj uniji, a isto ne učini Bosni i Hercegovini, Milanović je danas ocijenio bezobraznim cinizmom i hrvatskom političkom tragedijom.

Za čije interese radi čovjek koji uporno sramoti Hrvatsku, koji je želi izolirati?!, pita se HDZ.

“Izdaja!” – vrišti Milanović nakon jučerašnjih zaključaka Europskog vijeća. “Umirem od stida” – prijetvorno, licemjerno tvrdi, navodi HDZ te dodaje da je “Milanović u stvari progovorio o samom sebi”.

“Izdao je davno Hrvate u BiH podržavajući jataka Komšića, zagovarajući tzv. građansku BiH, radujući se kada su Bošnjaci preglasavali Hrvate i potom, kao premijer, „hrabro“ šutio na sastancima Europskog vijeća o nepravdi koja se nanosi hrvatskom narodu u BiH, o pravima koja su mu tada otimana. Ni riječi nije zucnuo!”, objavio je HDZ.

HDZ navodi i kako se svi zgražaju nad štetom koju Milanović nanosi Hrvatskoj i Hrvatima u Bosni i Hercegovini, tjerajući sve saveznike i neprekidno vrijeđajući svakog tko bi mogao pomoći Hrvatima u BiH.

“Jučerašnji zaključci Europskog vijeća najbolji su odgovor na laži Štetočine s Pantovčaka”, navodi HDZ  citirajući iz zaključaka poziv političkim čelnicima u BiH da hitno dovrše ustavnu i izbornu reformu, što će toj zemlji omogućiti stabilnost i potpuno funkcioniranje te napredak na EU putu“.