Nogometaši Hajduka svladali su s 3-0 (1-0) slovenski Aluminij u prvoj pripremnoj utakmici odigranoj u utorak u Umagu, gdje se vodeća momčad Hrvatske nogometne lige nalazi na priprema uoči drugog dijela sezone.

Prvi pogodak postigao je kapetan Hajduka Marko Livaja u 30. minuti. Za 2-0 je u 61. minuti strijelac je bio 19-godišnji branič Dominik Prpić, koji se tijekom zimske stanke vratio u Split s posudbe u slovenskom Radomlju. Konačnih 3-0 u 72. minuti je postavio Filip Krovinović, koji je bio asistent kod drugog pogotka.

Trener Mislav Karoglan je u Umag doveo 28 igrača, a u prvoj utakmici je zaigralo njih 24.

Protiv osmoplasirane momčadi slovenskog prvenstva utakmicu su započeli Lučić, Moufi, Elez, Uremović, Sigur, Kalik, Žaper, Kleinheisler, Sahiti, Livaja i Dajaku.

U drugom poluvremenu su na teren izašli Lovre Kalinić, Mikanović, Prpić, Šarlija, Hrgović, Odjidja, Pušktas, Krovinović, Skoko, Brajković i Čuić.

Od 63. minute je umjesto Skoke zaigrao Nikola Kalinić, a u 75. minuti je Brajkovića zamijenio 16-godišnji kadet Bruno Durdov.

Do početka drugog dijela prvenstva Hajduk će odigrati još tri pripremna dvoboja: 12. siječnja protiv mađarskog Fehervara, 17. siječnja protiv slovenskog Kopra te 20. siječnja protiv poljskog Slaska.