Uz liturgijska slavlja tijekom cijeloga dana koja su se služila u franjevačkom samostanu na Visovcu u poslijepodnevnim satima služila se i arhijerejska liturgija sv. Ivana Zlatoustog koju je predvodio križevački vladika, mons. Milan Stipić.

Na liturgiji, na kojoj je sudjelovalo mnoštvo vjernika ukrajinskog naroda, vladika Milan je propovijedao na hrvatskom i na ukrajinskom jeziku.

Spomenuo je važnost svetosti i težnje prema njoj, kao i zagovor Bogorodice, osobito u ovo teško vrijeme zazvavši na kraju homilije Gospu od Anđela da bdije nad naša dva naroda ujedno potaknuvši okupljene da joj upute svoje molitve.

Poslije popričesne molitve narod se okupio oko zavjetne slike izmoleći i otpjevavši Moleben presvetoj Bogorodici.

Liturgiju su uz biskupa Stipića suslužili o. Jan Jakubov, župnik Kričaka, Vrlike i Zadra, o. Zenjo Zastavni, župnik Splita, o. Ante Žderić, župnik na splitskim Škrapama i fra Ivan Čupić, župnik gradački. Đakonsku službu vršio je jerođakon Antonije Pajić, a pjevanje je predvodio protopsalt križevačke katedrale Ozren Bogdanović.

liturgija na visovcu (2) liturgija na visovcu (3) liturgija na visovcu (4) liturgija na visovcu (5) liturgija na visovcu (6)