Predsjednik SDP-a Peđa Grbin nazvao je u subotu Andreja Plenkovića velikom kukavicom nakon što je premijer kazao da od raspuštanja Hrvatskog sabora neće biti ništa, SDP je dobio novi forum, ”Querr forum” koji će štititi i unapređivati prava svih rodnih i seksualnih manjina.

”Imamo jasan izbor, izbor između držanja strane zločinačkoj, mafijaškoj organizaciji i držanje strane interesima hrvatskih građana. Mi biramo ovo drugo”, rekao je Grbin nakon sjednice Glavnog odbora koji je službeno pozvao na raspisivanje parlamentarnih izbora.

U međuvremenu je premijer Plenković, koji je sudjelovao na Općem saboru Mladeži HDZ-a, kratko odgovorio da od toga neće biti ništa, na što je Grbin uzvratio riječima ”kukavica, i to velika”.

”Ako su doista toliko hrabri, kao što nekad znaju biti na riječima, raspustimo se u srijedu i dajmo građanima priliku da odluče o smjeru u kojem će Hrvatska ići, pozvao je.

Od kandidata za novog ministra gospodarstva Damira Habijana nema nikakva očekivanja, kaže da on Hrvatskoj nije ni potreban, potrebna joj je nova vlada.

Govoreći o izbornim kampanjama sljedeće godine, Grbin kaže da će SDP na njih ukupno potrošiti 5 milijuna eura.

”O kreditu ćemo više nakon što bude sklopljen ugovor. Mi nemamo crne torbe kao neki koji se hvale da su u plusu, a ne objašnjavaju otkud taj plus dolazi”, napomenuo je.

Što se tiče izborne strategije i predizbornih koalicija, SDP još nije dobio nikakvu konkretnu ponudu od stranke Možemo, koja je odbacila koaliciju sa SDP-om na nacionalnoj razini ali ne i na razini pojedinih izbornih jedinica.

”Onog trenutka kad dobijem konkretnu ponudu naših drugova iz stranke Možemo, onda ćemo o njoj razgovarati i očitovati se”, kazao je Grbin.

Osnivanje novog foruma stranke, ”Querr foruma”

Predsjednica Glavnog odbora SDP-a Marija Lugarić napomenula je da SDP želi što prije na izbore ne samo zbog brojnih afera koje tresu aktualnu vladu već i zbog toga što je ta ista vlada zarobila nezavisne institucije u zemlji.

”Nijedna afera nije umrla. Aktualne afere ne može potopiti nikakav ministar jer krađu, korupciju i klijentelizam ne može potopiti nitko”, rekla je.

Glavni odbor zadužio je lokalne, općinske, gradske i županijske organizacije da provedu kandidacijske postupke i da predlože kandidate za Hrvatski sabor, dodala je Lugarić.

Jedna od novosti je osnivanje novog foruma stranke, ”Querr foruma” koji će se baviti zaštitom i unapređenjem prava svih rodnih i seksualnih manjina,

”Došli smo do kritične mase ljudi koja na taj način žele ostvariti svoje političko predstavništvo. Prva smo politička stranka u regiji koja na taj način zastupa svoje građane”, poručila je predsjednica Glavnog odbora stranke.