Grad Vrbovec i ove je godine iz EU fondova osigurao sredstva za pomoćnike u nastavi za učenike osnovnih škola. Iz Europskog socijalnog fonda dodijeljeno je gradu 100.000 eura, dok će dodatnih 35.000 eura morati osigurati sam grad te Općine Preseka i Rakovec s čijeg područja su također učenici koji imaju potrebu za pomoćnicima.

Dobivenim sredstvima zaposlit će se ukupno 19 pomoćnika u nastavi. Osnovna škola Marije Jurić Zagorke planira zaposliti devet, a Osnovna škola Krunoslava Kutena deset pomoćnika.

‘Osmu godinu zaredom grad je uspio osigurati sredstva za pomoćnike u nastavi. Zahvaljujem zaposlenicima grada i Razvojne agencije grada Vrbovca na dobro obavljenom poslu. Vodimo brigu o našim školarcima od prvog dana mandata. Učenike osnovnih škola šestu godinu zaredom na klupama su dočekali besplatni udžbenike, radne bilježnice i pomagala, a drugu godinu zaredom pomažemo i našim učenicima srednjih škola kojima dajemo potporu od 70 eura za kupnju knjiga’, izjavio je gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj.