Vijećnici u vodičkom Gradskom vijeću prihvatili su prijedlog gradonačelnice Branke Juričev Martinčev o dodjeli potpore male vrijednosti za ugostitelje kojom se porez na potrošnju ugostiteljima u tom gradu smanjuje s tri na jedan i pol posto.

Odlukom o dodjeli potpore male vrijednosti za ugostitelje koji plaćaju porez na potrošnju u svim mjesecima, osim za vrijeme pune turističke sezone – u srpnju, kolovozu i rujnu – porez će, umjesto tri posto od 1. siječnja 2017., biti svega 1,5 posto, kazala je Juričev Martinčev.

Tom bi se mjerom trebalo olakšati poslovanje toj, za Grad Vodice, važnoj gospodarskoj grani, dodaje gradonačelnica te ističe kako će to ujedno i motivirati vlasnike ugostiteljskih objekata da ne rade samo tri ljetna mjeseca, kao i da zbog velikih i novih troškova nastalih poreznom reformom ne povećavaju cijenu svojih usluga.

Vodička Gradska uprava prva je u Hrvatskoj, nakon najavljene porezne reforme i rasta poreza u ugostiteljstvu s 13 na 25 posto, na taj način izišla u susret lokalnim ugostiteljima, motivirajući ih da rade tijekom cijele godine i zadrže stare cijene.

(Hina)

fah