Do prije godinu dana ovakav scenarij bi bio nezamisliv. Ali eto, lokalni izbori su donijeli i određeni zaokret u provođenju lokalnih politika. Naime, u srijedu su na 4. sjednici Gradskog vijeća Grada Križevaca predloženi proračun, težak preko 147 milijuna kuna, uz nezavisne vijećnike gradonačelnika Marija Rajna, podržali i vijećnici SDP-a, HDZ-a, ali i oporbeno deklariranog HDS-a. Jedini koji nije, od 17 prisutnih vijećnika, proračun podržao jest bivši SDP-ovac Ivan Majdak i to bez obrazloženja.

Gradonačelnik Mario Rajn ponovio je glavne točke proračuna, što je kazao i na jučerašnjoj konferenciji za medije, a o čemu smo pisali ovdje, a to je uređenje gradskog stadiona te rekonstrukcija javne rasvjete, a koje će se isfinancirati iz kreditnog zaduženja u iznosu od 15 milijuna kuna. Tu je i projekt Aglomeracije, a u kojem Grad participira s iznosom od gotovo 15 milijuna kuna. -To su sve projekti oko kojih se svi jednoglasno slažemo

Predsjednik kluba vijećnika SDP-a Antonio Sirovec kazao je kako će SDP-ov klub podržati proračun, budući da je u njemu zadržan kontinuitet politike koji je SDP zagovarao i u prošlom sazivu. -Uređenje Gradskog stadiona, koje je napokon došlo na red na radost svih koji su uključeni u nogomet, povećanje sredstava za rad amaterskih sportskih klubova, pogotovo u ovo vrijeme korona krize, rješavanje problematike gradskog vrtića, ali i 19 stipendija za naše studente dovoljan su razlog da podržimo proračun – istaknuo je Sirovec.

Vijećnik HDS Denis Maksić poručio je kako se nada da predloženo uređenje parkirališta kod zgrada u Ulici Frana Gundruma i Tomislavovoj ulici neće dati u koncesiju za naplatu parkirališta, kada se za to steknu uvjeti, kao i to da se nada da u sklopu “Cross-border-wine routes 2” prekograničnog projekta s Mađarima Udruga vinogradara i vinara Bilikum neće biti samo pasivan promatrač.

Potpredsjednik vijeća HDZ-ov Mato Devčić poručiuo je kako mu je drago da je većina vijećnika prepoznala prekrasne projekte uvrštene u ovaj proračun i da vijećnici HDZ-a podržavaju ovakav prijedlog proračuna.