U prostorijama Županijske uprave župan Darko Koren jutros je održao prijem za učenike Gimnazije „Fran Galović“ Koprivnica koji su ostvarili iznimne rezultate, i to na natjecanju Euromath 2019. i 7. Talent showu, a plasirali su se i na međunarodne olimpijade iz kemije i astrofizike.

Prijemu su prisustvovali i mentori učenika, Bojana Habek, Marina Furkes, Radmila Moferdin i Danijel Kolarić te ravnatelj Gimnazije Vjekoslav Robotić, kao i zamjenik župana Ratimir Ljubić i županijske pročelnice.

– Zaista imamo mlade ljude na koje možemo računati, a učenici su svojim talentima na najbolji mogući način doprinijeli promociji Županije. Nadamo se kako će i nakon svog školovanja ovi mladi ljudi ostati ovdje i biti nositelji društvenog i svakog drugog napretka, a mentorima i ravnatelju zahvaljujem na predanom radu s njima u koji su uložili mnogo ljubavi i odricanja – kazao je župan.

Ravnatelj Robotić zahvalio je Županija kao osnivaču za podršku i pomoć proteklih 11 godina te je također čestitao svojim učenicima i njihovima mentorima, koji u nastavnim i izvannastavnim aktivnostima, kojih je preko 350 u jednoj godini, postižu ovakve rezultate.

– Mladi se motiviraju da dodatno rade i prezentiraju sebe, svoje obitelji, Grad i Županiju, pa i cijelu državu. U povijesti školstva od 1850. godine Koprivnica je imala 33 olimpijca, kako u znanju, tako i u sportu, a posljednjih deset godina postojanja Gimnazije imamo pet olimpijaca koji su sudjelovali na sedam svjetskih olimpijada u znanju – kazao je i dodao kako isto vrijedi i za učenike koji sudjeluju na međunarodnim natjecanjima poput Euromath-a jer mobilnošću učenika pokazujemo da smo jedna vrsna sredina.

Koprivnička gimnazija je škola u kojoj otprilike svaki peti učenik sudjeluje na nekom obliku državnog ili međunarodnog natjecanja. Također škola je s najvećim brojem učenika na državnim natjecanjima u sportu i u znanju te škola s najvećim brojem mentora i savjetnika u Hrvatskoj. T

Andrija Njerš sudjelovao je na natjecanju Euromath, gdje je prezentirao pokuse vezane uz kemiju i fiziku, a to bi dragocjeno iskustvo želio ponoviti i sljedeće godine. Sara Forjan pobijedila je na 7. Talent showu koprivničkih gimnazijalaca, a uz svoju ljubav prema pjevanju istaknula je podršku mentora Darije i Mihaela Kivača, roditelja, profesora i ravnatelja.

Marta Kunštić tek je nedavno saznala da putuje na Međunarodnu olimpijadu iz astronomije i astrofizike, a poručila je da je najvažnije raditi ono što se voli pa tako ni velika konkurencija nije problem. S njom se složio i drugi olimpijac Luka List koji je pozvan na Međunarodnu Mendeljejevu olimpijadu iz kemije, a pisati će i izlučni ispit za Svjetsku olimpijadu iz kemije u Parizu. Također je naglasio kako mu je najvažniji motiv ljubav prema kemiji, a da bi se postigli takvi rezultati potrebno je mnogo kvalitetnih priprema s profesorima.

prigorski.hr