[FOTO/VIDEO] RASPLESANA KOPRIVNICA // Obilježili Međunarodni dan plesa

27. travnja 2019. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno [FOTO/VIDEO] RASPLESANA KOPRIVNICA // Obilježili Međunarodni dan plesa


Brojne Koprivničanke i Koprivničanci danas su sudjelovali u obilježavanju Međunarodnog dana plesa koje je već tradicionalno organizirano na koprivničkom glavnom trgu.

Brojni posjetitelji mogli su uživati u plesnim akrobacijama Plesnog studija Jump koji je izveo u dvije plesne točke poseban program ritmike i plesa, zatim Ritmičke igraonice Dječjeg vrtića Tratinčica, Plesne skupine OŠ Braća Radić, Športsko plesnog kluba Ritam, Mažoretkinja i Plesne skupine Sweet Beat.

Međunarodni dan plesa slavi se već 37 godina 29. travnja kada se širom svijeta čitaju međunarodne i nacionalne poruke ljudi neraskidivo vezanih uz ples. UNESCO-ov Međunarodni odbor za ples Međunarodnog kazališnog instituta za ples ITI pokrenuo je ovu inicijativu, a izabrao je dan rođenja začetnika modernog baleta i jednoga od najvećih plesnih reformatora Jeana Georgesa Noverrea za Svjetski dan plesa.

Osnovna ideja tog dana je podsjećanje javnosti na ples kao umjetnički oblik izražavanja te uživanje u njegovoj univerzalnosti koja prevladava sve političke kulturne i etičke prepreke.

prigorski.hr

Facebook Comments