[FOTO/VIDEO] Osnovnoškolci koprivničke Braća Radić učili o sigurnosti u prometu

2. travnja 2019. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno [FOTO/VIDEO] Osnovnoškolci koprivničke Braća Radić učili o sigurnosti u prometu

Foto: V. Štefanek


Učenici drugih razreda OŠ Braća Radić iz Koprivnice danas su prešli Program prometne kulture za najmlađe. Ovim programom djeca su mogla naučiti kroz praktične primjere više o sigurnosti u prometu. Alan Alagić voditelj program prometne kulture za najmlađe kazao je kako se program sastoji od dva dijela. Prvi dio je multimedijsko interaktivno predavanje, dok je drugi dio praktičan.

– Ovaj program prolaze učenici drugih razreda, njih oko 120-ak. U suradnji s partnerima PU Koprivničko- križevačkom, Gradskim društvom Crvenog križa Koprivnica, DVD-om Bakovčice učenici OŠ Braća Radić Koprivnica mogao naučiti nešto od partnera koji su uključeni u program. Cilj programa je podići prometnu kulturu, te znanja i vještine potrebne za sigurno sudjelovanje djece u prometu – naglasio je Alagić.

Melita Samoborec, zamjenica gradonačelnika Koprivnice naglasila je kako joj je drago što OŠ Braća Radić provodi ovu akciju naglasivši kako se nada da će dobivena znanja unaprijediti sigurnost djece kod dolazaka i odlazaka iz škole, ali i u drugim situacijama u prometu.

Ratimir Ljubić, zamjenik župana Koprivničko – križevačke županije rekao je kako županija podržava sve akcije namijenjene sigurnosti djece u prometu. Istaknuo je kako je ova akcija jako dobra kako bi djeca usvojila nova znanje, koja dalje mogu pretočiti u praksu.

Radovan Knežević, učitelju u područnoj školi u Bakovčicama istaknuo je kako je došao sa svojim učenicima kako bi djeca naučila znanje stečeno u školi.

– Djeca izuzetno dobro reagiraju na ovaj program. Preporučio bi svakoj školi da prođe ovakav program jer u njemu djeca mogu puno bolje shvatiti, na praktičnim primjerima kako promet funkcionira – zaključio je Knežević.

Dodajmo kako su svi polaznici programa dobili Diplome o sudjelovanju.

prigorski.hr