Udruga vinograda i vinara “Sveti Vinko” Sveti Petar Orehovec održala je u nedjelju u Guščerovcu izbornu skupštinu. Upravni odbor se nije mijenjao, a za predsjednika je ponovo izabran Miljenko Štimac, a novi Upravni odbor izabrat će tajnika i blagajnika.

Izvješće o proteklom radu Udruge iznio je predsjednik Miljenko Štimac, kao i plan rada za ovu godinu. sva izvješća i programi jednoglasno su prihvaćeni.

Skupštini su nazočili i pozdravnim riječima se obratili ispred Križevačke udruge pivara Aleksandar Karre, ispred Koprivničko-križevačke županije i Udruge “Bilikum” Denis Maksić, ispred Zajednice udruga vinogradara, vinara i voćara Koprivničko-križevačke županije Vjekoslav Indir, općinski načelnik Franjo Poljak i njegov zamjenik Dragutin Hendelja i saborski zastupnik Branko Hrg.

-Zadovoljan sam s aktivnišću udruge i u ovom mandatu je puno učinjeno. Uređen je prostor, kupljena je preša za talog vrijedna 10 tisuća kuna. Tu su i filteri za filtriranje vina, mini laboratorij, bačve u kojima čuvamo vino za događanja – istaknuo je Štimac. Skupština je završila prigodnim domjenkom koji je popraćen zlatnom kapljicom. Donosimo djelić atmosfere sa skupštine.

prigorski.hr