[FOTO] U Područnoj školi Bakovčica obilježen Dan planeta Zemlja

17. travnja 2019. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno [FOTO] U Područnoj školi Bakovčica obilježen Dan planeta Zemlja

rrem


Područna škola Bakovčica je 16. travnja obilježila raznolikim programom Dan planeta Zemlja.Već u jutarnjim satima pridružili su im se učenici i učiteljica Područne škole Plešce (Primorsko-goranska županija).

Program su započeli sa upoznavanjem grada Koprivnice središta Koprivničko-križevačke županije. Posjetili su prehrambenu industriju Podravka gdje su upoznali koje sve proizvode Podravka plasira na preko šezdesetak međunarodnih tržišta. Učenici su posjetili Muzej prehrane Podravka gdje su doznali i mogli razgledati strojeve kojima su se nekada radili Podravkini proizvodi, kao i kakva je nekada bila Podravkina ambalaža. Šetali su gradskim trgom i obišli spomeniku biciklu, gradski perivoj,stare zgrade u centru i koprivničke bedeme.

Po povratku u Područnu školu Bakovčica slijedilo je razgledavanje Najljepšeg školskog vrta područnih škola Republike Hrvatske, druženje i igra. U prigodnoj radionici djeca su pod vodstvom Nenada Marinca izrađivala od otpada umjetnička djela.

Nakon radionice upriličen je kulturno-umjetnički program koji su izvodili učenici PŠ Bakovčica i Plešce, kao i članice Udruge prijatelja kulture „Vlado Dolenec“ Koprivnički Bregi.

O slikaru profesoru Peru Markiću koji je ovom prigodom u PŠ Bakovčica izložio mozaike i slike biranim riječima su govorili učitelj Radovan Knežević, pjesnik Ivan Picer i slikar Zlatko Kolarek.

Profesor Danijel Rehak, predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora-predsjednik Centra za istraživanje srpskih ratnih zločina u Vukovaru govorio je o profesoru Peru Markiću kojeg je dobro poznavao dok je bio u Vukovaru profesor Markić ravnatelj Osnovne škole.

Na samom kraju profesor Pero Markić je zahvalio i rekao da je ovo nevjerojatno da se toliko ljudi okupi na jednoj izložbi slika.

prigorski.hr

Facebook Comments