[FOTO] Provjerili smo opskrbljenost robe u koprivničkim trgovinama: ‘Proizvodi redovito stižu i nema razloga za paniku i sumanutu kupnju’

19. ožujka 2020. Autor: prigorski.hr Kolumne [FOTO] Provjerili smo opskrbljenost robe u koprivničkim trgovinama: ‘Proizvodi redovito stižu i nema razloga za paniku i sumanutu kupnju’


Piše: Valentino Štefanek


Poprilična histerija i panika nastala je posljednjih nekoliko dana u Hrvatskoj zbog novonastale situacije s koronavirusom.

Panika u smislu povećane kupnje i stvaranja zaliha nije zaobišla ni Koprivnici. Tako smo obišli nekoliko većih trgovačkih lanaca koji posluju u Koprivnici, ne bi li vidjeli nedostaje li svakodnevnih potrepština ili ne.

Trgovine smo posjetili u srijedu i četvrtak, a na svim trgovinama postoje upozorenja o razmaku od jednog metra i pravilima ponašanja. U jednoj manjoj trgovini naišli smo čak i na limitiranje broja kupaca koji mogu kupovati istovremeno.

Što se tiče roba, moramo istaknuti kako robe ne nedostaje, tek u jednom trgovačkom lancu u srijedu u poslijepodnevnim satima nije bilo voća, povrća te su poluprazne bile police s mesom, mlijekom, brašnom, uljem i sapunima, odnosno higijenskim potrepštinama.

No, već u četvrtak u prijepodnevnim satima, sve police ponovno su bile napunjene, te tek neznatni dio asortimana nije bio dupkom pun, baš kao što smo to navikli gledati.

Moramo naglasiti kako je u trgovinama u vrijeme našeg posjeta bilo iznimno mnogo kupaca baš kao da je vikend, a ne radni dan, što se može vidjeti i po slikama punih parkirališta.

Baš kao što su Vlada, čelnici velikih trgovačkih lanaca i prehrambenih kompanija ovih dana govorili, nema razloga za gomilanje namjernica i sumanutu kupnju i paniku kakva je kod nekih ljudi ovih dana zavladala.

Facebook Comments