[FOTO] Provjerili smo kakvo je stanje u trgovinama u podravskim selima; ima svega osim kvasca!

21. ožujka 2020. Autor: prigorski.hrFoto & Video[FOTO] Provjerili smo kakvo je stanje u trgovinama u podravskim selima; ima svega osim kvasca!

Ovih dana u Hrvatskoj, ali i diljem Europe i svijeta nastala je pomama za živežnim namirnicama, wc papirom i ostalim potrepštinama koje su nužne za moderan život na kakvog smo navikli. Medijski prostor popunile su vijest o navalama na hranu i ostalim potrepštinama u velikim trgovačkim centrima u gradovima, o čemu smo i mi pisali OVDJE.

Odlučili smo stoga provjeriti situaciju kakvo je stanje u podravskim selima.

Obišli smo male trgovine u Peterancu, Drnju, Koprivničkim Bregima i Hlebinama ne bi li saznali nedostaje li potrepština malo manje urbanim mjestima naše županije.

Odmah moramo konstatirati kako u trgovinama ima svega u izobilju. Samo smo u jednoj trgovini zatekli nestašicu ulja, te poluprazne police s brašnom.

U neformalnom razgovoru prodavačice su kazale kako je to samo trenutačno te kako će već početkom sljedećeg tjedna dobiti proizvode.

Nekoliko riječi progovorili smo s prodavačicama u svakom dućanu i sve su nam kazale jednu stvar, a to je da roba dolazi redovito te da nema potrebe za panikom. Jedini proizvod kojeg nedostaje u svim trgovinama jest svježi kvasac. Od sedam trgovina koje smo posjetili samo je u jednoj bilo suhog kvasca.

– Ne znam što će ljudima toliki kvasac. Ovaj tjedan smo dva puta dobili po četiri kutije svježeg kvasca, te još nekoliko paketa suhog kvasca. U roku od nekoliko sati ga prodamo svega. U jednoj kutiji svježeg kvasca 24 su zasebna paketića. Dakle u trgovini smo dobili 100 kvasaca koji su prodani u sat remena – istaknula je jedna od prodavačica u Hlebinama.

Dodala je kako su neke osobe uzimale i po cijelu kutiju, dodavši kako joj nije jasno što će im toliki kvasac.

– Ako neće biti kvasca, neće biri za nikoga. Ne razumijem što će ljudima cijela kutija, jer je rok trajanja kvasca i ovako i onako malo više od dva tjedna – naglasila je.
I druge su nam prodavačice u drugim selima također isto kazale.

– Roba nam dolazi redovito. Bilo je laganije povećanje potražnje za wc papirom, no ni u jednom trenutku nismo ostali bez njega. Brašna, ulja, mlijeka, svega ima dovoljno za sve i nema potrebe stvaranja zaliha i nepotrebnog gomilanja. Jedina stvar koje trenutno nema je kvasac. Dolazi nam više puta tjedno i po nekoliko kutija, ali sve otiđe u roku od sat vremena – kazala je prodavačica u Koprivničkim Bregima.

Dodajmo kako je pohvalno što smo ispred ili na ulazu u sve trgovine zatekli sredstva za dezinfekciju te su sve prodavačice nosile zaštitne maske i rukavice.

vš/prigorski.hr

Facebook Comments