Na groblju u Jalžabetu u utorak 21. lipnja 2022. pokopan je Matija Huzjak, otac bjelovarsko-križevačkog biskupa mons. Vjekoslava Huzjaka. Sprovodne je obrede predvodio varaždinski biskup mons. Bože Radoš. Uslijedila je misa zadušnica u jalžabetskoj župnoj crkvi sv. Elizabete.

Misu je predvodio varaždinski biskup u miru mons. Josip Mrzljak, a propovijedao sisački biskup mons. Vlado Košić. Suslavilo je nekoliko desetaka svećenika, njih najviše iz Bjelovarsko-križevačke i Varaždinske biskupije, među njima i križevački župnici Stjepan Soviček i Dražen Hladuvka. Nazočio je i križevački gradonačelnik Mario Rajn.

Matija Huzjak je rođen 26. prosinca 1934. godine. Po zanimanju je bio tesar. Godine 1956. oženio se Štefanijom Sović te u 66 godina dugom zajedničkom životu Bog im je podario dvojicom sinova: Vjekoslavom, koji je od 2009. imenovan bjelovarsko-križevačkim biskupom i Josipom, koji sa svojom suprugom ima tri sina, a oni pak svoju djecu, tako da se Matija mogao veseliti i kao djed i pradjed.

matija huzjak2 matija huzjak3 matija huzjak5 matija huzjak4

ispracaj ispracaj2 ispracaj3 ispracaj4