Pikado Klub Picok iz Đurđevca pobjednik je ovogodišnje pikado lige Koprivničko-križevačke županije. Picokima je ovo druga godina za redom da su osvojili naslov prvaka županije. Ovaj pothvat nije bio nimalo lak, jer su iza sebe ostavili drugoplasiranu momčad Fokusa, a isti broj bodova imao je još jedan đurđevački klub, Podrum, koji su zbog lošijega međusobnog odnosa s drugoplasiranim Fokusom završili na trećem mjestu.

– Jako smo zadovoljni osvojenim naslovom prvaka. Liga je bila možda malo naporna, ali sve u svemu prošla je bolje nego što smo očekivali. Pod kraj lige malo smo se opustili, te se bodovna prednost istopila, ali svejedno smo izbalansirali sve tako da smo i drugi puta za redom osvojili ovu laskavu titulu – istaknuo je Vedran Bukovčan, kapetan pobjedničke ekipe Picoka.

Za najboljeg igrača lige proglašen je Josip Dolček, igrač Podruma, koji je imao 72 pobjede u 80 susreta. Za usporedbu drugi najbolji igrač lige Ivan Marijanović imao je upisanih 58 pobjeda i 16 poraza.


– Jako sam zadovoljan svojim skorom. Prošle godine bio sam drugi najbolji, tako da se vidi napredak i zbog toga sam sretan. Znao sam da sam u vrhu, ali se nisam nadao da ću baš odnijeti titulu najboljeg. Nadam se da ću i druge godine igrati na ovogodišnjoj razini i da ću biti u vrhu – skromno je kazao u društvu znani Jo, inače strah i trepet županijskih pikado borilišta.

Dodajmo još, kako se u ovim trenucima igra županijski kup u Društvenom domu u Draganovcu.

prigorski.hr