U 5. osnovnoj školi Bjelovar s radom je jučer počela grupa za predškolsku djecu pod nazivom AT vrtić. Vrtić će raditi pet dana u tjednu u trajanju od tri sata na dan, a za šestero mališana, koliko ih je trenutačno upisano, bit će zaduženi stručnjaci na edukacijsko-rehabilitacijskom polju te pomoćni djelatnik za skrb i njegu, uz potporu cjelokupnog stručnog edukacijsko-rehabilitacijskog tima škole, navode u Gradu.

– Grad Bjelovar će sufinancirati plaće i putne troškove djelatnika vrtića koji će biti zaposleni na pola radnog vremena u trosatnom programu. Do kraja godine tako će se izdvojiti oko 40.000 kuna, a u sljedećoj je u proračunu predviđeno 136.000 kuna za tu namjenu. Roditeljska participacija je 100 kuna na mjesec – objasnili su.

S obzirom da je riječ o djeci s poteškoćama u razvoju, velika je to pomoć roditeljima koji su do sada gotovo svakodnevno putovali u druge gradove na rehabilitaciju, istaknuo je gradonačelnik Dario Hrebak prilikom posjeta 5.osnovnoj. Dodao je i kako je početkom godine Grad u toj školi već osigurao senzornu sobu, a slična će uskoro, uz senzorno igralište, osvanuti i u Dječjem vrtiću Bjelovar upravo kao pomoć djeci s poteškoćama u razvoju. Prvom danu AT vrtića prisustvovala je i zamjenica gradonačelnika Valna Bastijančić Erjavec te Ivan Kovačić, načelnik Općine Veliko Trojstvo koja se uključila u sufinanciranje vrtića za djecu s njihovog područja.

5 osnovna bjelovar (1) 5 osnovna bjelovar (2) 5 osnovna bjelovar (3) 5 osnovna bjelovar (4) 5 osnovna bjelovar (5) 5 osnovna bjelovar (6) 5 osnovna bjelovar (8) 5 osnovna bjelovar (9)

prigorski.hr