14. ZeGeVege festival održivog življenja održava se danas do 21 sat i sutra 24. rujna 2022. od 8 do 20 sati na zagrebačkome Trgu bana Jelačića.

Organizatori ove velike manifestacije koja već godinama okuplja desetke tisuća posjetitelja, neprofitna udruga Prijatelji životinja, ponovno ugošćuju brojne restorane, izlagače biljne hrane i kozmetike koja nije testirana na životinjama, udruge za zaštitu životinja i okoliša, uz svima zanimljiv i sveobuhvatan cjelodnevni program obogaćen i degustacijama i promocijama.

image_3_15913

Uz domaća jela, burgere od proteina graška, biljne sireve i razna biljna mlijeka, na ZeGeVege festivalu mogu se probati: jelo od indijanske banane, fermentirana ciabatta s veganskom šunkom, razni specijaliteti azijske i indijske kuhinje, fina topla variva, kao i ćevapčići od ječma u lepinji s lukom, falafel i tjestenina s umakom bolonjeze od soje. Pozornost privlače i slatki džem od luka, veganski med, sirovi kolači, namaz od lješnjaka i čokoladni namaz od batata.

image_3_15905

Neki izlagači imaju jestive čak i žlice i slamčice! Cjelokupna ponuda ZeGeVegea isključivo je biljnoga podrijetla i ima edukativni karakter.

Za one rijetke koji još misle da vegani jedu samo priloge i travu, postavljena je golema instalacija „Vege izlog” na kojoj su „poslužene” popularne biljne zamjene za meso, jaja, mlijeko i ostale životinjske nusproizvode dostupne u trgovinama diljem Hrvatske.

Tako svi zainteresirani mogu vidjeti na licu mjesta čime se opskrbiti prilikom sljedeće kupovine, ako ih cjelokupna atmosfera i sve što nauče na ZeGeVegeu ponuka na pozitivne životne promjene.

image_3_15925 zegevege (1) zegevege (3) zegevege (2)