Predstavnici Sindikata biciklista uručili su u četvrtak certifikat “prijatelj bicikliranja” dekanu Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER) Mislavu Grgiću, čime je FER postao prvim takvim fakultetom u Hrvatskoj, što je zaslužio poticanjem zaposlenika, studenata i posjetitelja na korištenje bicikla kao prijevoznog sredstva.

Pružanjem infrastrukture, svojim radom i nastojanjima, FER predstavlja pozitivan i poželjan primjer u društvu za očuvanje okoliša, zdravlja i javnog prostora putem povećanja održivog oblika kretanja – bicikliranja, poručio je Sindikat biciklista u priopćenju.

Dekan Grgić istaknuo je kako je FER puno uložio u kvalitetnu infrastrukturu za bicikle i bicikliste, s inovativnim rješenjima u očuvanju sigurnosti bicikala.

U Sindikatu biciklista svoj program certificiranja tzv. “cycle-friendly” organizacija tek započinju, nakon što su postali licencirani provoditelji certifikacije Europske biciklističke federacije, što organizacijama donosi europsku standardizaciju.

Program se sastoji od konzultacija, evaluacije i samog certificiranja, a sve organizacije koje bi također željele postati “prijatelji bicikliranja” mogu se javiti Sindikatu biciklista na [email protected].

(Hina)

fah