Facebook ka┼że da je zabranio sav sadr┼żaj koji podr┼żava talibanski pokret sa svojih platforma jer smatraju da je grupa zapravo teroristi─Źka organizacija.┬áPoru─Źili su kako su organizirali tim afganistanskih stru─Źnjaka posve─çen za pra─çenje i uklanjanje sadr┼żaja povezanih s grupacijom, pi┼íu vijesti.hr.

Njihovo brzo zauzimanje Afganistana postavlja nove izazove tehnolo┼íkim tvrtkama o tome kako se nositi sa sadr┼żajem vezanim za tu grupu.

“Talibani su sankcionirani kao teroristi─Źka organizacija prema ameri─Źkom zakonu i zabranjene su┬áim na┼íe usluge prema pravilima o opasnim organizacijama. To zna─Źi da uklanjamo ra─Źune koje vode ili u ime talibana i zabranjujemo pohvale i podr┼íku”, rekao je glasnogovornik Facebooka za┬áBBC.

“Imamo i posve─çen tim afganistanskih stru─Źnjaka, koji su izvorni govornici i koji poznaju lokalni kontekst, poma┼żu┬ánam da identificiramo┬átalibanske sadr┼żaje i upozoravaju nas na nove probleme koji se pojavljuju na platformi”, dodali su.

Facebook je naglasio da se ovakva politika primjenjuje na sve njihove platforme, uklju─Źuju─çi vode─çe dru┼ítvene mere┼że, Instagram i WhatsApp. Istovremeno, YouTubom se ┼íiri bizarna snimka talibana u zabavnom parku i teretani.

Facebook ka┼że da je zabranio sav sadr┼żaj koji podr┼żava talibanski pokret┬ása svojih platforma┬ájer smatraju da je grupa zapravo teroristi─Źka organizacija.

Poru─Źili su kako su┬áorganizirali┬átim afganistanskih stru─Źnjaka┬áposve─çen┬áza pra─çenje i uklanjanje sadr┼żaja povezanih s grupacijom.