Savjet Hrvatske narodne banke na današnjoj je sjednici donio, na prijedlog Komisije za novac, Odluku o konačnom odabiru najuspješnijega likovnog rješenja nacionalne strane Republike Hrvatske na optjecajnom kovanom novcu od 1 eura s motivom životinje kune sa šahovnicom u pozadini, javljaju iz HNB-a.

Time je završen Otvoreni natječaj za izbor likovnog rješenja nacionalne strane Republike Hrvatske na optjecajnom kovanom novcu od 1 eura s motivom životinje kune sa šahovnicom u pozadini koji je Hrvatska narodna banka objavila 14. veljače 2022.

Zekan, Šunde, Čemeljić

Autori izabranoga najuspješnijeg likovnog rješenja nacionalne strane Republike Hrvatske na optjecajnom kovanom novcu od 1 eura za motiv životinje kune sa šahovnicom u pozadini za naličje eurokovanice od 1 eura jesu Jagor Šunde, David Čemeljić i Fran Zekan.

Pritom je Jagor Šunde autor idejnog rješenja u sklopu najuspješnijega likovnog rješenja, a David Čemeljić i Fran Zekan koautori su izvedbenog rješenja u sklopu najuspješnijega likovnog rješenja.

Autor idejnog rješenja drugorangiranoga likovnog rješenja za naličje eurokovanice od 1 eura jest Borislav Ljubičić, a autor izvedbenog rješenja jest Sven Ljubičić.

Čemeljić i Zekan

Autorica idejnog i izvedbenog rješenja odabranoga trećerangiranog likovnog rješenja od 1 eura jest Meri Lucijeta Švragulja.

Autori prvorangiranoga likovnog rješenja nagrađeni su sa 70.000 kuna za idejno rješenje i 30.000 kuna za izvedbeno rješenje.

Autori drugorangiranoga likovnog rješenja nagrađeni su sa 35.000 kuna za idejno rješenje i 25.000 kuna za izvedbeno rješenje, a autorica trećerangiranoga likovnog rješenja s 20.000 kuna za idejno rješenje i 20.000 kuna za izvedbeno rješenje.

Idejno rješenje – PRVO

Idejno_rješenje_prvo

Izvedbeno rješenje – PRVO

Izvedbeno_rješenje_prvo

Idejno i izvedbeno rješenje – DRUGO

Idejnoiizvedbeno_rješenje_drugo

Idejno i izvedbeno rješenje – TREĆE

Idejnoiizvedbeno_rješenje_treće

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab