Očekuje nas teška utakmica protiv dobre, kvalitetne i organizirane Italije, kazao je hrvatski veznjak Mateo Kovačić na novinarskoj konferenciji u Leipzigu uoči sutrašnjeg ključnog ogleda protiv Italije u borbi za plasman u osminu finala EURO-a.

“Očekuje nas teška utakmica protiv dobre, kvalitetne i organizirane Italije. Znamo što nam je činiti, sutra moramo biti pravi, pokazati kada je to najpotrebnije kao što smo to i pokazivali,” kazao je Kovačić.

Hrvatski veznjak je dvije godine igrao na “Čizmi”, od 2013. do 2015. je nosio dres milanskog Intera. Nakon toga je preselio u Real Madrid, pa Chelsea, a od lipnja prošle godine nosi dres Manchester Cityja.

“Drago mi je što ću susreti neke igrače, posebno Jorginha s kojim sam igrao,” dodao je.

“Kova” je naglasio kako je na “Čizmu” došao mlad i kako je puno toga naučio u svojoj “talijanskoj epizodi”.

“Mlad sam došao u Italiju, puno toga sam naučio, posebno što se tiče discipline. Imao sam tri trener i od svakog sam nešto naučio. Mnogo sam naučio o taktici, postavljanju u igri, u tom periodu nisam bio defanzivno dobar, Italija mi je pomogla da se razvijem.”

Osvrnuo se i na podcjenjivački pristup pojedinih stranih medija prema “Vatrenima” usprkos osvojenim medaljama na posljednja dva SP-a.

“U momčadi nas ima par starijih igrača, ali važno je kako se osjećamo. Nismo pokazali pravo lice, ali spremni smo i fokusirani na Italiju. Nije važno što drugi misle, svatko ima pravo na svoje mišljenje, nadam se da ćemo sutra istrčati i pokazati našu kvalitetu.”

Dio medija je hrvatski nastup u Njemačkoj opisao kao “last dance” jedne generacije.

“Ne razmišljamo da nam je to zadnji turnir, niti da je ovo kraj generacije, razmišljamo jedino i našem suparniku, Italiji. Očekuje nas teška utakmica, želimo ju dobiti.”

Već godinama okosnica igre “Vatrenih” su Modrić, Kovačić i Brozović. Nažalost, u prve dvije utakmice nisu bili na svom nivou.

“Dobri smo i izvan terena, puno smo pričali, znamo da nije bilo dobro. Nismo bili mirni, kompaktni, zbog toga naša igra pati. U prve dvije utakmice nismo bili na razini, ali ispred nas je treća utakmica. Moramo biti puno mirniji, dobro se znamo, nadam se da ćemo to sutra i pokazati.”