Itekako uspješna subota na Europskom prvenstvu u karateu i parakarateu, kojem je domaćin Zadar, je nastavljena te je zlatnu medalju osvojila i hrvatska parakaratistica Daniela Topić.

Time je Topić osvojila treći uzastopni naslov europske prvakinje u kategoriji sportašica s intelektualnim poteškoćama K22. Zadovoljstvo je upotpunjeno srebrnim odličjem kojeg je osvojio Stipe Barić u konkurenciji sportaša s intelektualnim poteškoćama K22.

Tijekom jutarnjeg subotnjeg programa Hrvatska je na EP-u u karateu osvojila dvije zlatne i jednu brončanu medalju. Nakon Anđela Kvesića europski prvak je postao i Ivan Martinac. Zlatnu medalju Martinac je osvojio u kategoriji -75kg, a kao i Anđelo Kvesić nešto ranije, tako je i Martinac zadnji korak prema tronu napravio pobjedom protiv talijanskog predstavnika. Martinac je u finalu svladao Danielea De Viva, a Kvesić je u kategoriji +84kg završnu pobjedu ostvario protiv Mattea Avanzinija.

Subotnji dan u Zadru iz hrvatskog je kuta počeo osvajanjem brončane medalje Ivana Kvesića koji je u poluteškoj kategoriji -84kg nadmoćno svladao Španjolca Alejandra Arencona Molinu sa 7-0 u dvoboju za treće mjesto.

Tijekom subote dogodit će se još tri nastupa hrvatskih predstavnika. Za zlato i naslov europske prvakinje borit će se Ema Sgardelli (-50 kg). Dvoboji za brončana odličja slijede za Borana Beraka (-67 kg) i hrvatsku žensku reprezentacija u borbama.