Hrvatski reprezentativac Anđelo Kvesić osvojio je brončano odličje u teškoj kategoriji (+84 kg) na Europskom prvenstvu u karateu u španjolskom gradu Guadalajari.

Iako se zbog ozljede gležnja do posljednjeg trenutka nije znalo hoće li uopće otići na EP, Anđelo je danas osvojio već šestu medalju u povijesti EP-a.

Kvesić je u borbi za broncu pobijedio Turčina Fatiha Sena sa 7-3.

Bilo je tu mnoštvo zapaženih udaraca i karate tehnika. Udarcem nogom u glavu Kvesić je polovicom borbe ostvario uvjerljivo vodstvo. Ali, 50-tak sekundi prije kraja na isti način Sen je izjednačio, ali vrlo brzo naš je reprezentativac još jednim
“mawashijem” došao do nedostižne prednosti.

“Sretan zbog ove osvojene medalje u posebnim okolnostima,” rekao je 27-godišnji osvajač sada šest seniorskih medalja u povijesti Europskih karate prvenstava.

Prošle godine je osvojio pojedinačno zlato u Gaziantepu, a prije dvije godine ekipno zlato u Poreču. Ima još četiri europske, dvije svjetske bronce, srebro s Europskih igara u Minsku, te sa Svjetskih igara u američkom gradu Birminghamu prošle godine.

Hrvatska karate vrsta ovoga vikenda bori se za još niz medalja. Enes Garibović rano poslijepodne – za zlato u poluteškoj kategoriji (-84 kg) s Talijanom Micheleom Martinom, a hrvatska ženska reprezentacija u borbama (Mia Greta Zorko, Lucija Lesjak, Lea Vukoja, Sadea Bećirović) u finalu EP-a večeras se sastaje s Njemačkom.

Sutra mušku ekipu u borbama očekuje dvoboj za broncu s Crnom Gorom.

Daniela Topić je u finalu parakaratea za osobe s intelektualnim poteškoćama, a Stipe Barić na istom stupnju natjecanja već je osvojio broncu.

EP u Španjolskoj završava sutra, sudjeluje nešto manje od 500 natjecatelja iz 48 zemalja.