Mlada hrvatska paraplivačica Emma Mečić osvojila je četvrto mjesto na 100 metara slobodno (S9) na Europskom prvenstvu u paraplivanju koje se održava u Funchalu na portugalskoj Madeiri s novim hrvatskim rekordom 1:05.34.

Mečić je hrvatski rekord postavila u kvalifikacijama (1:06.45), a potom je u finalu plivala još brže (1:05.34). Bronca joj je pobjegla za svega dvije stotinke sekunde.

“Plivala sam novi osobni i hrvatski rekord i stvarno sam zadovoljna. Nažalost, medalja mi je pobjegla za svega dvije stotinke sekunde,” kazala je mlada 17-godišnja hrvatska plivačica.

“Ova nije njezin najbolja disciplina i stvarno sam zadovoljan ovim rezultatom,” dodao je njezin trener Luca Marin.

Zlato je osvojila Španjolka Sarai Gascon s rezultatom 1:03.91, srebro je pripalo njezinoj sunarodnjakinji Nuriji Marques Soto (1:04.69), dok je bronca pripala Nizozemki Florianne Bultje (1:05.32).

“Iako sto slobodno nije njena najjača disciplina Emma je utrka odradila maksimalno koncentrirano i ozbiljno te postigla nevjerojatan rezultat. Dva puta je rušila hrvatski rekord i bila je vrlo blizu medalje. Šteta, no svi smo jako zadovoljni njezinim nastupom koji ohrabruje uoči njezine glavne discipline 400 slobodno,” kazao je izbornik Igor Berislavić.

Mečić je nastupila i na 200 mješovito (SM9), no u finalu je diskvalificirana radi nepravilnog plivanja prsnim stilom. U kvalifikacijama je bila sedma s vremenom 2:49.90.

Karlo Knežević je na 400 metara slobodno (S7) osvojio šesto mjesto s rezultatom 5:22.96. Karlo je u finalu isplivao nešto slabiju utrku od kvalifikacija u kojima je plivao osobni rekord 5.19.46 te u finale ušao kao šestoplasirani.