Početkom rujna prošle godine otvorena je nova brza cesta prema Križevcima, ali još uvijek pored nje nalaze se stare table s netočnom prometnom signalizacijom. Bivši križevački gradonačelnik i saborski zastupnik Branko Hrg rekao je u travnju ove godine kako su  Hrvatske ceste morale provesti natječaj, napraviti tender i novi projekt zbog uvrštavanja u navigacijski sustav.

– Ukupna vrijednost projekta iznosi oko 800 tisuća kuna i zahvat mora ići na javnu nabavu. Zahvat je velik i zato to tako drugo traje, jer nisu mogli samo iz redovnog nabaviti nove table, nego su morali napraviti kompletan projekt i uskoro se očekuje da će navigacijski sustav biti uveden i da će ta cesta imati sve što treba imati – rekao je Hrg u travnju na sjednici križevačkog predstavničkog tijela.

Nakon brojnih upita čitatelja doznajemo kada će dionica brze ceste prema Križevcima napokon dobiti novu prometnu signalizaciju.

Iz Hrvatskih autocesta potvrdili su nam kako su Hrvatske autoceste d.o.o. (HAC) sukladno zahtjevu Hrvatskih cesta d.o.o. ( HC )izradile prometni elaborat daljinskog vođenja prometa u širem području nakon otvaranja dionice Gradec – Križevci na brzoj cesti DC10, na koji su Hrvatske ceste d.o.o. dale suglasnost.

– Hrvatske autoceste su temeljem internih procedura i postupovnih pravila poduzele mjere za izvođenje radova po prije spomenutom prometnom elaboratu.

Planirani rok početka radova je 10. kolovoza 2017. godine s rokom dovršetka od 14 dana – potvrdila nam je Kata Kuprešak, koordinatorica za odnose s javnošću u Hrvatskim autocestama.

prigorski.hr