Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvije ženske osobe starosti 35 i 42 godine zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“..

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su osumnjičene protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga s ciljem proizvodnje i preprodaje konoplje tipa droga, u stanu koji je vlasništvo osumnjičene 35-godišnjakinje na Trešnjevci, uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti i uređaja za ventilaciju stvorile uvjete za umjetni uzgoj bilja u kojima su sadile konoplju tipa droga nakon čega su biljke sušile, usitnjavale, vagale i pakirale te tako dobivenu drogu dalje preprodavale.

trava laboratorij (6)

Također, na za sada neutvrđen način radi daljnje preprodaje nabavljale smolu konoplje tipa droga te drogu psilocibin.

U četvrtak, 9. rujna u popodnevnim satima, temeljem naloga suda obavljena je pretraga stana kojom prilikom je pronađen šator za umjetni uzgoj bilja s instaliranim sustavom za osvjetljavanje i ventilaciju u kojem su se nalazile zasađene dvije stabljike konoplje tipa droga visine od 105 do 115 cm, improvizirani laboratorij za uzgoj bilja s instaliranim sustavom za osvjetljavanje i ventilaciju, sedam stabljika konoplje tipa droga visine cca od 35 do 100 cm, ukupno 3130,0 grama konoplje tipa droga pakirane u 36 različitih paketa i staklenki, 0,5 grama smole konoplje tipa droga, 6,0 grama droge psilocibin, dvije digitalne vage s tragovima droge, predmeti za pakiranje droge te određeni novčani iznos za koji se sumnja da je pribavljen prodajom droge.

trava laboratorij (5)
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičene su predane pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

trava laboratorij (4) trava laboratorij (3) trava laboratorij (2)