U Park šumi Borik se marljivo radi, i dalje su u tijeku radovi na zgradi Škole u prirodi te obnovi trim staze, a pri završetku su i radovi na izgradnji amfiteatra u Park šumi Borik.

Radove na izgradnji amfiteatra obišao je i gradonačelnik Hrvoje Janči koji je istaknuo kako su radovi ispred planiranog roka, te ukoliko vrijeme i dalje bude ovako toplo još će se prije zime organizirati svečano otvorenje amfiteatra s nekom predstavom ili predavanjem za đurđevačke osnovnoškolce.

amfiteatar

– Još krajem prošlog mjeseca počeli su radovi na izgradnji amfiteatra u projekta uspostave poučnih i rekreativnih staza u sklopu koje je naša trim staza Borik. Djeca će moći uz logorsku vatru u amfiteatru učiti o prirodi, prepričavati svoje doživljaje, sudjelovati u brojnim kreativnim radionicama i uživati u jedinstvenoj Park šumi Borik posađenoj na Đurđevačkim pijescima.

Amfiteatar također će se koristiti za održavanje kazališnih predstava, javnih tribina i predavanja. Predviđamo da bi svi radovi na prirodnoj baštini bili gotovi do kraja godine pa bismo mogli organizirati veliko otvorenje novih turističkih lokacija vezano uz Đurđevačke pijeske– rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

-Cijela ova priča oko naše prirodne i kulturne baštine sjajna je pozivnica za turiste. Svi naši projekti su povezani u jednu zajedničku priču, priču oko bogatstva Podravine. Mali smo grad, ali imamo bogatu povijest i veliko prirodno bogatstvo s kojim želimo upoznati širu javnost, a boravkom u školi u prirodi djeca će moći naučiti sve o našem gradu, ali i nastanku Drave, Đurđevačkih pijesaka te o posebnostima cijele Podravine- rekao je gradonačelnik Janči.