DRŽAVNA IZLOŽBA SIMENTALCA U GUDOVCU Obitelj Bukal iz Praščevca – ponosni vlasnici šampionske krave Roberte!

5. rujna 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno DRŽAVNA IZLOŽBA SIMENTALCA U GUDOVCU Obitelj Bukal iz Praščevca – ponosni vlasnici šampionske krave Roberte!


Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu je u suradnji sa Središnjim savezom hrvatskih uzgajivača simentalskog goveda na 28. Jesenskom međunarodnom bjelovarskom sajmu organizirala državnu stočarsku izložbu simentalske pasmine goveda.

Nakon što je kod holstein pasmine šampionsko zvono otišlo obitelji Bačani iz Rumenjaka, kod simentalske pasmine šampionkom je proglašena sjajna krava Roberta obitelji Bukal iz Praščevca.

Šampionsko zvono najboljoj kravi oko vrata stavila je ravnateljica Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu Darja Sokolić sa suradnicima, a novčanu nagradu uručio je predsjednik Središnjeg simentalskog saveza Damir Horvatić.

-Generacijama se bavimo uzgojem goveda, a na OPG-u trenutno imamo 80 muznih krava, a tovimo i bikove – istaknuo je Tomislav Bukal. Spomenimo da je na izložbi šampionsku kravu predvodio sin Nikola Bukal.

bukal bukal2 bukal3 bukal4 bukal5

Facebook Comments


[ssba]