Društvo naša djeca: ‘Djeca imaju pravo na igru i u posebnim okolnostima korone’

3. rujna 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Društvo naša djeca: ‘Djeca imaju pravo na igru i u posebnim okolnostima korone’


Djeca imaju pravo na igru i u posebnim okolnostima kakve nam donosi korona. Za to dječje pravo istinski se zalaže Društvo naša djeca Koprivnica koje i u ovim specifičnim uvjetima organizira igraonice za najmlađe.

Koprivnički gradski park idealno je mjesto za to, a drvene igračke koje se inače koriste na Renesansnom festivalu pružaju posebnu zabavu. Potvrdili su to danas dječaci i djevojčice iz Dječjeg vrtića Smiješak koji su neumorno trčali s drvenim guralicama-leptirićima, bacali kolutove, gađali limenke krpenim loptama, lovili vitezove s alkama, nosili drvena jaja u kuhačama, potezali konopčiće s drvenim medvjedom, igrali kriket.

Dječju renesansnu igraonicu provode kroz aktivnost „Volonteri u parku“ u sklopu projekta „Živjeti zdravo“.

– Vodimo računa o svim sigurnosnim elementima, djeca su iz vrtićke skupine koja je stalno na okupu, volonteri nose maske iako smo na otvorenom, igračke su dezinficirane. Odgajateljice iz vrtića su oduševljene što smo osmislili ovakvu aktivnost za djecu, jer mališani ne mogu odrastati bez igre – ističe predsjednica DND Koprivnica Jadranka Lakuš.

Projekt igre i zabave za djecu na otvorenom nastavlja se sljedeći tjedan lutkarskom igrom Maca papućarica kojom će Lutkarska družina Kopriva pec, pec podučiti mališane zašto je važno stalno prati ruke, održavati higijenu i vježbati.

Facebook Comments