Druge večeri Ultra Europe festivala na splitskom Parku mladeži liječnici su pomoć pružali u 50 slučajeva, šestero je partijanera lomilo skočne zglobove i lice, dok je policija prijavila 91 osobu uglavnom zbog zlouporabe droga.

Hitna medicinska pomoć noćas je za vrijeme trajanja Ultra Europe festivala imala 50 intervencija od čega su šest pacijenata prebacili na daljnju obradu u KBC Split. Radi se o povećanom broju intervencija u odnosu na prvi dan Ultre kada su imali 30 intervencija. Doktor splitske Hitne medicinske pomoći dr. Dubravko Šola je za Hinu rekao da su očekivali povećan broj intervencija jer se radi o istim ljudima i njihovo je stanje akumulirano.

“Zbog prekomjerne konzumacije narkotika i alkohola, te njihovog miješanja imali smo dosta poremećaja stanja svijesti, nestabilnosti i padova, a upravo su im padovi uzrokovali ozljede uglavnom skočnog zgloba i lica. I to su pacijenti koje smo prevezli u bolnicu”, kazao je za Hinu dr. Šola.

Osim Hitne medicinske pomoći na Ultra Europe festivalu su i medicinski timovi organizatora Cro Medic ili tzv. party doktori koji su sinoć imali stotinjak intervencija. Zdravstveni su to djelatnici specijalizirani za pružanje medicinske pomoći na raznim događanjima među kojima je i Ultra Europe festival. Uloga im je tijekom takvih velikih događaja rasteretiti zdravstveni sustav, pa su njihovi šatori za prvu pomoć postavljeni i na Parku mladeži.

Splitski vatrogasci baš kao i prvu večer Ultre na Parku mladeži nisu imali intervencija, a ni policija nije imala većih sigurnosnih problema. Prijavljeno im je 11 kaznenih djela krađe nakita, mobitela i ostaloga, no brzom intervencijom su uhićena četiri strana državljana kod kojih je i pronađen dio ukradenih stvari. Zbog zlouporabe opojnih droga policija je privela 91 osobu među kojima su i tri osobe kod kojih je pronađena veća količina raznih droga.